De Geelse Fotogroep werd in 1971 opgericht door enkele gedreven amateurfotografen. Het was hun bedoeling om de amateurfotografie zowel esthetisch, creatief, artistiek als technisch naar een hoger niveau te tillen en de grenzen van het medium te verleggen. De vereniging groeide al snel uit tot een begrip in de regio en verwierf vooral met haar audiovisuele producties de nodige naam en faam.

Het voorbije decennium, door de opkomst van de digitale fotografie met haar ongebreidelde mogelijkheden, heeft het medium een hoge vlucht genomen. Maar ook nu blijft de vereniging trouw aan haar oorspronkelijke doelstellingen. Wie onze agenda er even op naslaat zal dat wel merken. Enkele leden van het eerste uur dragen nog steeds hun steentje daar toe bij: en dat al bijna 50 jaar.

Onze lokalen: vergaderlokaal en studio, bevinden zich in de gebouwen van de Stedelijke Academie voor Muziek en Dans in de Stationsstraat. Elke maandag tussen 20 en 22 uur komen wij er samen, behalve tijdens de vakantieperiodes (zie Agenda). U bent steeds welkom om een vergadering bij te wonen.  Contact

 Een portret wordt niet in de camera gemaakt, maar aan beide kanten ervan