Geelse Fotogroep 71

Welkom op onze website !

Na het moderniseren van ons clublogo, het invoeren van een nieuwe clubintro voor ons jaarlijks fotosalon, het opstarten van een eigen Facebook pagina, het updaten van de uitnodigingen en het herdrukken van de naamkaartjes, was ook onze website aan een grondige vernieuwing toe. Je kan de website, in een fris nieuw kleurtje gegoten, voortaan ook op een smartphone of tablet raadplegen.

De leden en het bestuur van de Geelse Fotogroep 71 v.z.w. wensen je alvast veel surfplezier!

HÈt belangrijkste is niet de camera maar het oog

Wie Zijn Wij ?

De vereniging Geelse Fotogroep werd in 1971 opgericht als v.z.w. met als doel de vrijetijdsbeoefening van de amateurfotografie in clubverband te brengen, met de wil op esthetisch, creatief, artistiek en technisch gebied de grenzen van het medium te verkennen en te verleggen.

De Geelse Fotogroep 71 groeide al snel tot een trendsetter uit, vooral in het maken van audiovisuele producties. Ieder werkjaar vond zijn bekroning en zijn hoogtepunt in een groots opgezet meerdaags Foto- en Diasalon waar destijds talrijke diareeksen werden geprojecteerd met schitterende panorama’s. Dit gebeurde met maar liefst tien projectoren op een scherm van elf bij vier meter.

Daarnaast is er telkens een fototentoonstelling met de beste werken van de clubleden. Daarbij komen alle aspecten van de fotografie aan bod: gaande van landschapsfotografie, reisreportages en natuurfotografie over makro- en dichtbij-opnames tot studio- en modellenwerk. Dit meerdaags salon heeft nog steeds ieder jaar in november plaats in de lokalen van het cultureel centrum "De Werft" in Geel en mag zich telkens weer op een grote schare bezoekers verheugen, niet alleen van Geel zèlf maar ook uit de verre omtrek!

De Geelse Fotogroep is echter niet vastgeroest in de bestaande technieken maar probeert gelijke tred te houden met de nieuwste evoluties en ontwikkelingen op het gebied van fotografie en beeldprojectie. Nu al enkele jaren geleden zijn we langzaam maar resoluut van het analoge naar het digitale tijdperk overgestapt. Digitale opnames namen de plaats in van de decennialang zo vertrouwde film, de donkere kamer heeft de plaats geruimd voor de beeldbewerking aan de computer en ook de analoge diaprojectoren hebben noodgedwongen het veld moeten ruimen voor digitale beamers. Alleen ons panoramisch scherm van 11 bij 4 meter is gebleven en de toewijding aan en het enthousiasme voor de fotografie van onze leden.

Bezoek onze Portfolio!

En dat we niet stilstaan bewijst het feit dat we de laatste jaren onze panoramische beelden met twee simultane beamers projecteren. Daarom werd het jaarlijks salon heel toepasselijk ook omgedoopt tot Foto- en Digisalon.

Tijdens het weekend van elf november zien we jullie dan ook graag in zaal "De Werft" in Geel!

Een portret wordt niet in de camera gemaakt
maar aan beide kanten ervan

Foto- en DigiSalon

U was weer zeer talrijk aanwezig op ons 45 ste Foto- en Digisalon, waarvoor onze welgemeende dank!

Uw blijken van waardering zorgen voor de nodige motivatie om de 46ste editie nog beter te doen.

Wat wij u dan zullen tonen is nu nog koffiedik kijken. Maar we kunnen u alvast verklappen dat ze op 11 en 12 november 2017 plaats zal vinden.

We hopen u dan weer te mogen verwelkomen!

Sponsors

De laatste jaren werkt de Geelse Fotogroep met sponsors om de clubwerking te financieren. Inderdaad de snelle evolutie op technisch gebied die hand in hand gaat met de digitalisering van de fotografie en van de multimediawereld in het algemeen maakte het noodzakelijk sponsors aan te trekken om dit alles te financieren.

Hier dan ook een hartelijk woord van dank aan die sponsors die ons al die jaren trouw en gul gesteund hebben, want zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest. We hopen dat we op hen mogen blijven rekenen en kijken dan ook met vertrouwen vooruit en hopen dat de Geelse Fotogroep 71 nog een mooie toekomst te wachten staat!

onze club in cijfers uitgedrukt
 

Opgericht in

1971

Aantal Clubleden

34

Geopende Biertjes

16815

Volgende Salon

46

Contacteer Ons

Ons clublokaal bevindt zich in het gebouw van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in de Stationsstraat te Geel. Maak gerust een afspraak om vrijblijvend een clubvergadering bij te wonen.
Secretariaat:
  Rik Verborgt
  014/58.37.40
  Tweeboomkes 24 - 2440 Geel
 
  info@geelsefotogroep71.be
  www.geelsefotogroep71.be
 
  Volg ons ook op Facebook